Zapražená moučná polévka z Basileje
Suroviny
- 500 g Cibule
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Chléb konzumní
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 l Hovězí vývar základní
- 0.2 l Víno červené
- 1.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 23.6 mg
- Draslík 291.9 mg
- Vláknina 3033.8 mg
- Vitamín A 3033.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.
-
2
Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
3
Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.