Provensálská kuřecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1299 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 571.1 mg
- Draslík 1777.8 mg
- Vláknina 27272.5 mg
- Vitamín A 27272.5 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 292.9 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá kuřecí játra opečeme na oleji na pánvi. Přidáme kapary a omytý, na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Na jiné pánvi opečeme na oleji hlívu ústřičnou spolu s brokolicí rozebranou na růžičky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Směs podáváme jako přílohu k opečeným játrům.