Kořeněné kuřecí steaky na víně
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 587.8 mg
- Vláknina 348.5 mg
- Vitamín A 348.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, opepříme a protkneme oloupanými stroužky česneku. Maso opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme máslo, mouku, kari a chilli koření a vše krátce osmahneme. Přilijeme bílé víno a chvíli povaříme. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a procedíme na maso.
-
3
Steaky upravíme na talíře a ozdobíme na tuku osmahnutými plátky mandlí.