Krůtí měšec
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Šunka dušená
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 241.7 mg
- Draslík 975 mg
- Vláknina 4739.8 mg
- Vitamín A 4739.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Vejce smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky, nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
-
3
Plátky masa potřeme připravenou směsí, vytvoříme měšce a upevníme je párátky. Obalíme v Solamylu a opečeme na másle spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými žampiony. Dusíme doměkka a během dušení maso podléváme bílým vínem.
-
4
Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.