Knačí paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 50 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 46.2 mg
- Draslík 372.1 mg
- Vláknina 5825 mg
- Vitamín A 5825 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve 250 g kančího masa s jalovcem zprudka osmažíme a necháme vychladnout. Nakrájíme cibuli a špek. 500 g masa umeleme nebo rozmixujeme se špekem, cibulí a osmaženým masem. Osolíme, opepříme. Oříšky nasekáme, přidáme smetanu, vše zapracujeme do připravené směsi. Hmotu dáme do formy, přikryjeme a ve vodní lázni necháme vařit 80 - 90 minut při 180°C. Následně necháme zchladnout, nejlépe přes noc.