Knačí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kančí maso
  • 50 g Ořechy lískové pražené
  • 50 g Oříšky piniové
  • 180 g Slanina vepřová
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Jalovec
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 46.2 mg
  • Draslík 372.1 mg
  • Vláknina 5825 mg
  • Vitamín A 5825 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve 250 g kančího masa s jalovcem zprudka osmažíme a necháme vychladnout. Nakrájíme cibuli a špek. 500 g masa umeleme nebo rozmixujeme se špekem, cibulí a osmaženým masem. Osolíme, opepříme. Oříšky nasekáme, přidáme smetanu, vše zapracujeme do připravené směsi. Hmotu dáme do formy, přikryjeme a ve vodní lázni necháme vařit 80 - 90 minut při 180°C. Následně necháme zchladnout, nejlépe přes noc.

Komentáře k receptu