Vývar s jeleními knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1491 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 170.9 mg
- Draslík 539.7 mg
- Vláknina 6124 mg
- Vitamín A 6124 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb namočíme. Jelení šunku nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno. Vymačkáme přebytečnou vodu z toastového chleba. Rozpustíme si máslo a rozšleháme vejce.
-
2
Vše vložíme do mísy, přisypeme 50 g strouhanky, prohněteme a ze vzniklé hmoty vymodelujeme malé knedlíčky.
-
3
Do hrnce dáme 1 litr vody, přidáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíčky a vaříme 5 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem.