Luzernská postní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 176.5 mg
- Vláknina 4596 mg
- Vitamín A 4596 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 101.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.
-
2
Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.
-
3
Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.