Luzernská postní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Fazole bílé
  • 150 g Brambory
  • 40 g Tuk rostlinný
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Kapusta růžičková
  • 50 g Hrách loupaný
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 25 l Voda pitná
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 176.5 mg
  • Vláknina 4596 mg
  • Vitamín A 4596 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 101.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.

  • 2

    Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.

  • 3

    Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.

Komentáře k receptu