Kuřecí prsa s jáhlami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 67.7 mg
  • Draslík 639.5 mg
  • Vláknina 15478.8 mg
  • Vitamín A 15478.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá, na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme propláchnuté jáhly a okapaný hrášek, promícháme a nakonec přidáme jogurt.

  • 3

    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu