Pečená mrkev a dýně se směsí bylinek
Suroviny
- 900 g Dýně
- 675 g Mrkev kořen
- 75 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 411 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 817.4 mg
- Vláknina 13386.2 mg
- Vitamín A 13386.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia.
-
2
Do máslem vymazané zapékací mísy dáme oškrábanou mrkev, oloupanou a jader zbavenou na plátky nakrájenou dýni, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, mletým kmínem a koriandrem, vše promícháme. Směs posolíme, popepříme, rozložíme rovnoměrně po pekáči a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut a během něj zeleninu převracíme, aby se nepřipekla z jedné strany. Zelenina je ožehlá, měkká a se sklovitou glazurou.
-
3
Hotové posypeme nadrobno nasekanou čerstvou petrželí a nadrobno nasekanou mátou, podáváme teplé.