Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 240 g Rajčata Cherry
- 300 g Mozzarella
- 8 krajíc Ciabatta
- 4 ks Rajčata soudková
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 26 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 1301.6 mg
- Vláknina 9408.3 mg
- Vitamín A 9408.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř.
-
2
Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme.
-
3
Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat.