Filé se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 ml Víno bílé
- 250 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 34 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 19.7 mg
- Vláknina 261 mg
- Vitamín A 261 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě.
-
2
Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.
-
3
Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou.