Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou
Suroviny
- 225 g Krůtí prsa
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 ml Víno červené
- 1150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 29 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 36.6 mg
- Draslík 472.4 mg
- Vláknina 12678.4 mg
- Vitamín A 12678.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.
-
2
Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.
-
3
Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.
-
4
Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).