Špagety carbonara s pancettou a pecorinem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 150 g Pancetta
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 šálek Sýr Parmezán
  • 0.75 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1274 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 21622.1 mg
  • Draslík 304.4 mg
  • Vláknina 5828.8 mg
  • Vitamín A 5828.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme al dente, scedíme je a necháme si asi 60 ml vody. Vedle v misce rozšleháme celá vajíčka a jeden žloutek a přidáme strouhaný parmezán, strouhaný tvrdý ovčí sýr (pecorino), sůl a pepř a vše ještě promícháme. Přidáme 30 ml horké vody ze špaget a vešleháme jí do vaječno-sýrové směsi.

  • 2

    V kastrolu na prudkém ohni rozpálíme olej a nasypeme pancettu nebo slaninu nakrájenou na tenké plátky a smažíme, až pustí tuk. Ten potom téměř odebereme, necháme 5 lžic a osmažíme na něm najemno nasekaný česnek.

  • 3

    Scezené špagety přidáme do kastrolu s pancettou a na středním žáru promícháme. Odstavíme z vařiče a vmícháme sýrovou směs, kterou rychle asi 2 minuty mícháme, aby omáčka zhoustla a rovnoměrně se rozdělila mezi špagety. Můžeme zředit zbylou vodou ze špaget.

  • 4

    Servírujeme na 4 talířích posypané nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.

Komentáře k receptu