Jablková majonézová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 152.6 mg
  • Vláknina 4041.4 mg
  • Vitamín A 4041.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme.

  • 2

    Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet.

  • 3

    Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám.

Komentáře k receptu