Jablková majonézová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 152.6 mg
- Vláknina 4041.4 mg
- Vitamín A 4041.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme.
-
2
Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet.
-
3
Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám.