Vepřová krkovička s kedlubnami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 41 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 148.1 mg
- Draslík 287.1 mg
- Vláknina 5446.1 mg
- Vitamín A 5446.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka.
-
2
Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.
-
3
Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme.
-
4
Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.