Vepřová pečeně na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová pečeně
  • 150 g Houby čerstvé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 897.4 mg
  • Vláknina 5111.5 mg
  • Vitamín A 5111.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.

  • 2

    Mouku promícháme s mletou paprikou a kari kořením. Ve směsi obalíme připravené řízky, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a po obou stranách opečeme. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.

  • 3

    Na zbylém tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, na proužky nakrájenou papriku a na čtvrtky nakrájená rajčata. Vše zlehka promícháme a podusíme pod pokličkou. Nakonec podle chuti osolíme.

  • 4

    Vepřovou pečeni pokryjeme podušenou směsí.

  • 5

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu