Tresčí filé s banány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 16 g Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Banány
  • 4 ks Třešně
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 787.9 mg
  • Vláknina 11999.2 mg
  • Vitamín A 11999.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 320.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut rozležet.

  • 2

    Potom filé osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce a rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Rozehřejeme větší část másla a olej, vložíme porce filé a po obou stranách smažíme. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Oloupané banány nakrájíme na šikmé plátky, rozehřejeme zbylé máslo a banány v něm osmahneme.

  • 5

    Připravené plátky banánů a okapané třešně poprášíme kari kořením a rozdělíme je na porce filé.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu