Tresčí filé s banány
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 16 g Máslo čerstvé
- 3 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Banány
- 4 ks Třešně
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 10 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 787.9 mg
- Vláknina 11999.2 mg
- Vitamín A 11999.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 320.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut rozležet.
-
2
Potom filé osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce a rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance.
-
3
Rozehřejeme větší část másla a olej, vložíme porce filé a po obou stranách smažíme. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Oloupané banány nakrájíme na šikmé plátky, rozehřejeme zbylé máslo a banány v něm osmahneme.
-
5
Připravené plátky banánů a okapané třešně poprášíme kari kořením a rozdělíme je na porce filé.
-
6
Ihned podáváme.