Jidáše z medového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 19 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 188.5 mg
- Draslík 249.2 mg
- Vláknina 6520 mg
- Vitamín A 6520 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek.
-
2
Máslo i med mírně nahřejeme, utřeme se žloutky. Přidáme mouku, sůl, kvásek a vlažným mlékem zaděláme těsto, necháme vykynout.
-
3
Z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru, tvořítkem vykrajujeme kolečka, urovnáme je na pomaštěný plech, necháme znovu vykynout a rádýlkem na ně naznačíme mřížku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a jidášky upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
-
4
Vychladlé pomažeme medem a podáváme.