Vepřová pečeně se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová pečeně
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 176.6 mg
  • Draslík 1174.3 mg
  • Vláknina 942.3 mg
  • Vitamín A 942.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli i česnek nasekáme a necháme zesklovatět v pekáči na oleji. Přilijeme trochu vývaru, vložíme maso a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 1,5 hodiny, podle potřeby podléváme vývarem.

  • 2

    Upečené maso vyjmeme z trouby, chvíli necháme odstát, potom ho nakrájíme na plátky. Upravíme na mísu, přelijeme zakysanou smetanou a podáváme se širokými nudlemi.

Komentáře k receptu