Suflé s griotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 203.4 mg
- Draslík 65.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
-
2
Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
-
3
Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.
-
4
Nákyp ihned podáváme.