Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bezinky
  • 1 špetka Sůl
  • 0.06 l Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.4 mg
  • Draslík 61.2 mg
  • Vláknina 2380 mg
  • Vitamín A 2380 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.

  • 3

    Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.

  • 4

    Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu