Zadělávané kuře s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1477 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 100 g
- Sodík 1172 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 370 mg
- Draslík 1563.1 mg
- Vláknina 10833.5 mg
- Vitamín A 10833.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přilijeme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme, přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Na talíře upravíme porce kuřete, květák a vše přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s rýží.