Králičí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 49 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 221.9 mg
- Draslík 1020.8 mg
- Vláknina 233.8 mg
- Vitamín A 233.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého králíka naporcujeme, do masa vetřeme sůl a pepř a porce pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Maso po všech stranách opečeme na másle dozlatova a podlijeme trochou vody. Přidáme smetanu a králíka pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou se smetanou.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.