Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 170.9 mg
  • Draslík 567.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.

  • 2

    Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.

  • 3

    Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu