Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 44 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 170.9 mg
- Draslík 567.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
-
2
Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
-
3
Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
-
4
Podáváme s rýží.