Gratinovaná rajčata s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 204.3 mg
  • Vláknina 2248.2 mg
  • Vitamín A 2248.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, osušená rajčata příčně rozkrojíme na poloviny, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Povrch poklademe vločkami másla.

  • 2

    Rajčata gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

  • 3

    Podáváme se slaným pečivem jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu