Tykvový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 2 ks Tykev
  • 15 ks Cukr kostkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 293.9 mg
  • Vláknina 2215.2 mg
  • Vitamín A 2215.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev nejprve oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě asi 3minuty. Poté zcedíme a dužinu rozmačkáme na jemné pyré.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme kostky cukru se dvěmi lžícemi vody a zahříváme dokud nevznikne světlý sirup. Nalijeme do kruhové formy a pokryjeme jim dno i okraje.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    Vejce rozšleháme a vmícháme do tykvového pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kukuřičnou mouku a sůl. Směs vymícháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Formu vložíme do mísy s vodou a takto dáme do trouby. Pečeme asi 45minut.

Komentáře k receptu