Tykvový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 2 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 293.9 mg
- Vláknina 2215.2 mg
- Vitamín A 2215.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev nejprve oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě asi 3minuty. Poté zcedíme a dužinu rozmačkáme na jemné pyré.
-
2
Na pánvi rozehřejeme kostky cukru se dvěmi lžícemi vody a zahříváme dokud nevznikne světlý sirup. Nalijeme do kruhové formy a pokryjeme jim dno i okraje.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C.
-
4
Vejce rozšleháme a vmícháme do tykvového pyré. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kukuřičnou mouku a sůl. Směs vymícháme dohladka a vlijeme do připravené formy. Formu vložíme do mísy s vodou a takto dáme do trouby. Pečeme asi 45minut.