Jehněčí tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108.7 mg
  • Draslík 530.8 mg
  • Vláknina 955.3 mg
  • Vitamín A 955.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykostěné a omyté maso nakrájíme na hrubé nudličky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Do základu vložíme osolené a opepřené jehněčí maso a přidáme česnek utřený se solí. Vysmahneme do tuku, přimícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a trochu vody. Zvolna dusíme, až je maso měkké. Šťávu nezahušťujeme, dochutíme ji citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.

Komentáře k receptu