Fenyklový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 26 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 144.7 mg
- Draslík 904 mg
- Vláknina 41033.3 mg
- Vitamín A 41033.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut.
-
2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s 1/2 cukru, poté přimícháme 100g měkkého másla. Za stálého míchání přisypeme postupně mouku. Uvařený fenykl rozmačkáme na kaši a vzniklé pyré vmícháme do směsi.
-
3
Troubu předehřejeme na 210C.
-
4
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme zbylý cukr a vmícháme do fenyklové směsi.
-
5
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 35minut. Koláč necháme vychladnout a podáváme.