Farfalle s bazalkovou jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 9 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 82.8 mg
- Vláknina 8112.8 mg
- Vitamín A 8112.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.
-
2
V pánvi usmažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a nadrobno nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty provaříme, aby se voda vyvařila. Odstavíme a vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou čerstvou bazalku a najemno nasekanou čerstvou petržel. Dosolíme a dopepříme. Uvařené a zcezené těstoviny vyklopíme do pánve, promícháme a hned podáváme.