Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 350.8 mg
- Vláknina 10446.8 mg
- Vitamín A 10446.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.
-
2
Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.
-
3
Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.