Těstoviny Tagliatelle s pórkem a pršutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Pórek
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.75 šálek Sýr Parmezán
  • 0.5 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 350.8 mg
  • Vláknina 10446.8 mg
  • Vitamín A 10446.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve pokrájíme pórky podélně na centimetr široké proužky a pečlivě je propláchneme. Vaříme je v páře 10 minut doměkka.

  • 2

    Vedle ve velkém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě (1/2 kávové lžičky soli) tagliatelle asi 10 minut al dente.

  • 3

    Těstoviny scedíme a přidáme do mísy pórek a plátky pršutu nakrájené na centimetrové proužky. Pokapeme olejem a vše promícháme. Posypeme strouhaným ovčím tuhým sýrem pecorino, strouhaným parmezánem a na drobné kousky nakrájenou čerstvou bazalkou. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu