Sladkokyselá čínská omáčka
Suroviny
- 20 g Ananas
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Broskve
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Mango
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 453.2 mg
- Vláknina 6663.7 mg
- Vitamín A 6663.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskev a mango oloupeme a spolu s kolečkem ananasu nakrájíme na kousky.
-
2
Zbylé přísady kromě škrobu smícháme a přidáme k nim nakrájené ovoce.
-
3
Škrob rozmícháme v troše vody, přidáme do omáčky a necháme vzkypět. Podle potřeby omáčku dochutíme a nakonec ozdobíme omytou, nadrobno nakrájenou cibulkou.