Brambory zapékané s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory
  • 400 g Cuketa
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 884.3 mg
  • Vláknina 9597.2 mg
  • Vitamín A 9597.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu uvnitř potřeme česnekem a vymažeme máslem.

  • 2

    Brambory oloupeme, cuketu omyjeme a obojí nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zeleninu střídavě vrstvíme do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a posypeme trochou nastrouhaného sýru.

  • 4

    Smetanu promícháme se zbylým sýrem a nalijeme na zeleninu.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 6

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu