Vepřové maso v křenu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 39 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 133.1 mg
- Draslík 1080.5 mg
- Vláknina 21435.4 mg
- Vitamín A 21435.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka.
-
2
Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky.
-
3
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.