Zadělávaný chřest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 219.1 mg
- Draslík 279.1 mg
- Vláknina 5868.1 mg
- Vitamín A 5868.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku.
-
3
Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest.
-
4
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.