Houbové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Houby čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.28 šálek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 230.7 mg
  • Vláknina 2686.2 mg
  • Vitamín A 2686.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší klobouky očištěných hřibů nakrájíme na plátky, malé necháme celé. Zalijeme je trochou mléka a necháme asi 15 minut stát.

  • 2

    Potom houby obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance.

  • 3

    Řízky smažíme na pánvi na oleji nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu