Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 468 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 165.2 mg
- Vláknina 15100.6 mg
- Vitamín A 15100.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.
-
2
Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
-
3
Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.
-
4
Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.