Opékané okurky s chilli papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Zázvor celý
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 437.3 mg
  • Vláknina 3640 mg
  • Vitamín A 3640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou odstraníme semena. Nakrájíme na dlouhé proužky a upravíme na velký talíř, posypeme solí, necháme 20 minut stát. Poté je řádně opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami.

  • 2

    Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, plamen následně zmírníme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, drobně nakrájené chilli papričky a rozkrájené cibulky. Vše opékáme půl minuty, potom přidáme okurky, žlutou sójovou pastu, med a opět opékáme půl minuty. Dolijeme vodu a okurky vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna.

  • 3

    Pokapeme sezamovým olejem, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu