Opékané okurky s chilli papričkami
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
- 2 ks Okurka salátová
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 437.3 mg
- Vláknina 3640 mg
- Vitamín A 3640 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou odstraníme semena. Nakrájíme na dlouhé proužky a upravíme na velký talíř, posypeme solí, necháme 20 minut stát. Poté je řádně opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami.
-
2
Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, plamen následně zmírníme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, drobně nakrájené chilli papričky a rozkrájené cibulky. Vše opékáme půl minuty, potom přidáme okurky, žlutou sójovou pastu, med a opět opékáme půl minuty. Dolijeme vodu a okurky vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna.
-
3
Pokapeme sezamovým olejem, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned servírujeme.