Sladkokyselý okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 2 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 220.8 mg
- Vláknina 1702.5 mg
- Vitamín A 1702.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku omyjeme a oloupeme tak, že vždy sloupneme jeden pruh slupky, jeden pruh necháme se slupkou a takto střídáme. Vznikne nám tím barevný efekt, který bude vypadat velmi zajímavě. Okurku následně rozkrojíme po délce na čtvrtky a poté na kousky dlouhé 2,5 cm. Rozkrájenou okurku vložíme na cedník, posypeme solí a necháme půl hodiny stát. Sůl tak vytáhne z okurky nadbytečnou tekutinu. Po půl hodině okurky řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Kousku okurek vsypeme do mísy.
-
2
V misce smícháme ocet s medem a touto směsí okurky pokapeme. Promícháme a necháme 15 minut odstát.
-
3
Poté do salátu vmícháme nasekaný koriandr, sezamový olej, promícháme a rozdělíme do misek.
-
4
Salát posypeme drcenou gafarou (sečuánský pepř), ozdobíme tenkými proužky červené a žluté papriky a servírujeme.