Penne s tuňákem, lilkem a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 8 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 244.4 mg
- Vláknina 4673.8 mg
- Vitamín A 4673.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky pokrájený lilek vložíme do síta, posypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 30 minut odležet. Lilek pustí vodu, potom ho v sítu osušíme utěrkou.
-
2
Čerstvého, na kostičky nakrájeného tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm tuňáka opečeme (asi 10 vteřin na každé straně) a sundáme z pánve.
-
3
Ve velkém rnci uvaříme těstoviny Penne v osolené vodě 10 - 12 minut al dente, hotové těstoviny zcedíme, vyklopíme do mísy.
-
4
Během doby, co se vaří Penne, v uvolněné pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 8 minut lilek do zlatova. Do lilku vmícháme rajčatovou omáčku s kapary (opláchnuté studenou vodou a okapané). Směsí zalijeme těstoviny, vše promícháme, přidáme tuňáka, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno rozkrájenou bazalkou, pokapeme olejem a můžeme servírovat.