Vláčná míchaná vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 601.3 mg
  • Draslík 186.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nalijeme do hrnce 2,5 cm vody a zahřejeme do varu. Vedle dáme do žáruvzdorné mísy máslo nakrájené na kousky a rozklepnutá vejce, která posolíme.

  • 2

    Mísu dáme na hrnec nad vodní lázeň a šleháme je metličkou 5-6 minut, dokud vejce nezhoustnou a nezačnou se srážet v malé kousíčky.

  • 3

    Misku sundáme z páry a do vajec vmícháme smetanu, která vytvoří krémovější směs. Podáváme ihned.

Komentáře k receptu