Bramborové hranolky po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.96 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1169 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 726.7 mg
  • Vláknina 9155 mg
  • Vitamín A 9155 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.

  • 3

    Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.

  • 4

    Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

  • 5

    Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.

Komentáře k receptu