Dětský květákový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Květák
  • 60 g Mozzarella
  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1158 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 944 mg
  • Vláknina 20121.2 mg
  • Vitamín A 20121.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1575.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme květák a otrháme růžičky, které ve vodě se špetkou soli 10 minut vaříme. Kukuřici se špetkou soli a špetkou muškátového oříšku s mlékem svaříme a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Vypneme vařič a pod pokličkou ji necháme dojít a přimícháme smetanu.

  • 2

    Troubu zahřejeme na 180 stupňů, tukem vymažeme pekáček a kukuřičnou kaši rozetřeme na dno nádoby. Na kaši položíme květákové růžičky a rajčatové pyré. Na povrch nákypu poklademe tenké plátky Mozarelly. Zapečeme v troubě 20 minut při 160 stupních.

Komentáře k receptu