Kuřecí nebo telecí sataje
Suroviny
- 300 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1084 mg
- Vláknina 1175.9 mg
- Vitamín A 1175.9 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme.
-
2
Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm.
-
3
Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc.
-
4
Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme.
-
5
Příprava omáčky:
-
6
Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme.
-
7
Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení.