Dim sum se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Ořechy Kešu
  • 30 g Sójové výhonky
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 32 plátek Těsto Wonton
  • 1.46 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 191.6 mg
  • Vláknina 3897.8 mg
  • Vitamín A 3897.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme.

  • 2

    Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené.

  • 3

    Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení.

Komentáře k receptu