Dim sum se zeleninou
Suroviny
- 30 g Fazolové lusky zelené
- 30 g Žampiony čerstvé
- 30 g Ořechy Kešu
- 30 g Sójové výhonky
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 32 plátek Těsto Wonton
- 1.46 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 44 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 191.6 mg
- Vláknina 3897.8 mg
- Vitamín A 3897.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme.
-
2
Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené.
-
3
Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení.