Tofu tempura
Suroviny
- 130 g Cuketa
- 130 g Karotka baby
- 130 g Baby kukuřice
- 130 g Pórek
- 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 230 g Sýr sójový - Tofu
- 300 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Lilek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Zázvor celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.06 dl Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Sherry brandy
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 12 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 630.7 mg
- Vláknina 22894.5 mg
- Vitamín A 22894.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
-
2
Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.
-
3
Těsto:
-
4
Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.
-
5
Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.
-
6
Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.
-
7
Omáčka:
-
8
Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.
-
9
K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.