Křupavé taštičky won ton
Suroviny
- 60 g Shiitake houby
- 150 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 16 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Cibule
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 150 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2519 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 281 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 98 mg
- Vláknina 1727.1 mg
- Vitamín A 1727.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 26 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
-
2
Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
3
Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
-
4
Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
-
5
Příprava omáčky:
-
6
Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
-
7
Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.