Jablkový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 220 g Piškoty dětské kulaté
  • 750 g Jablka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 174.8 mg
  • Vláknina 7260.5 mg
  • Vitamín A 7260.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do dortové formy poklademe piškoty. Vedle nasekáme jablka bez slupky a jadřinců, povaříme je asi 10 minut s vodou (400 ml), cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem, citronovou kůrou (ze dvou citronů) i šťávou. Po 10 minutách zmírníme oheň a vlijeme do uvařené směsi 200 ml vody s rozmíchanými pudinky a za stálého míchání uvaříme asi 2 minuty.

  • 2

    Jakmile hmota zhoustne, nalijeme ji na piškoty ve formě, uhladíme a položíme další část piškotů a znovu nalijeme jablečnou hmotu. Dort poklademe omytými sušenými brusinkami nebo rybízem.

  • 3

    Necháme asi osm hodin tuhnout a rozležet v lednici. Můžeme podávat se zakysanou smetanou či šlehačkou.

Komentáře k receptu