Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Mořský vlk
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2845 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 2848 mg
  • Bílkoviny 431 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1164.2 mg
  • Draslík 8105.7 mg
  • Vláknina 6743.1 mg
  • Vitamín A 6743.1 mg
  • Vitamín B6 10.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.

  • 2

    Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.

Komentáře k receptu