Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 4 ks Mořský vlk
- 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2845 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 102 g
- Sodík 2848 mg
- Bílkoviny 431 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1164.2 mg
- Draslík 8105.7 mg
- Vláknina 6743.1 mg
- Vitamín A 6743.1 mg
- Vitamín B6 10.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.
-
2
Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.