Penne s houbami na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 50 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 476.3 mg
  • Vláknina 3708.7 mg
  • Vitamín A 3708.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.

  • 2

    Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.

  • 3

    Na talíři pokrm posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu