Penne s houbami na smetaně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Žampiony čerstvé
- 400 g Těstoviny konzumní
- 50 ml Víno bílé
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 25 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 476.3 mg
- Vláknina 3708.7 mg
- Vitamín A 3708.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.
-
2
Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.
-
3
Na talíři pokrm posypeme parmezánem.