Lahodný salát s hruškou a nivou
Suroviny
- 100 g Salát ledový
- 100 g Salát Polníček
- 100 g Rukola
- 200 g Sýr Niva (Rokfór)
- 0.5 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Hrušky
- 2 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 450.4 mg
- Vláknina 9150.8 mg
- Vitamín A 9150.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme dresink z oleje, medu, citronové šťávy, octa a soli. Poté omyté hrušky rozkrojíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na silnější plátky. Vložíme do mísy a přidáme omyté a okapané natrhané saláty(polníček, rukola,ledový salát), nalámané ořechy, zakapeme dresinkem a promícháme.
-
2
Vše rozdělíme na talíře a na salát nasypeme na kousky rozdrobený sýr.